Sean McKenzie (27) gebruikte extreem geweld: hij misbruikte Amélie (28) seksueel en bracht haar nadien 40 messteken toe.
Volledig scherm
Sean McKenzie (27) gebruikte extreem geweld: hij misbruikte Amélie (28) seksueel en bracht haar nadien 40 messteken toe. © RV

Levenslang voor moordenaar die Belgische toeriste meer dan 40 messteken gaf in Canada

BuitenlandSean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader, die de jonge vrouw ook seksueel misbruikte, komt de volgende 23 jaar niet in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating.

41 reacties

  • Guido Claesen

    4 jaar geleden
    Waarom willen vooral jonge vrouwen zo graag alleen op pad gaan en zelfs in vreemde en afgelegen gebieden. En dan nog overall op Facebook en meer rondbazuinen waar ze zich bevinden en wat ze o zo graag willen. Worden ze dan echt nooit slimmer. Er zijn natuurlijk ook backpackers in Australië die denken dat ze overal veilig zijn. Ge hoort tegenwoordig niet meer anders.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Voor sommigen zou de doodstraf wel terug mogen komen. Liefst op de manier dat zij hun slachtoffers hebben vermoord.
  • Guy Van Severen

    4 jaar geleden
    Wat een crapuul loopt toch rond op deze aardbol ! Onvoorstelbaar !!!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ik dacht dat Canada zo een veilig land was.
  • Agneta Vanwinckel

    4 jaar geleden
    Er is maar één gepaste straf "oog om oog tand om tand" en zolang men dat niet wil toepassen zal de criminaliteit enkel maar toenemen.
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. Ervaring in Syrië en bedreven in desinformatie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt
    PREMIUM
    7

    Ervaring in Syrië en bedreven in desinforma­tie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt

    De Amerikaanse autoriteiten betichten Rusland nu formeel van het gebruik van chemische wapens in Oekraïne. En ze openbaren ook wie daar volgens hen mee bezig is. Het blijken boswachters te zijn die stropers werden. Want het is een legereenheid die officieel alleen maar dient om de eigen soldaten tegen die wapens te beschermen. Ze wordt geleid door luitenant-generaal Igor Kirillov. Die was ook al in Syrië actief. Wat deed hij daar? En waarom schreef hij in een vakblad over stiekeme testen in een Californisch lab? “Ze experimenteren daar met het coronavirus.”