Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Moeten pick-uptrucks verboden worden op onze wegen?

Na het dodelijke ongeval met een Dodge Ram op de E40 laait de discussie over pick-uptrucks weer op. In ons land is haast 40 procent van de auto’s een SUV of terreinwagen. Maar wie begaan is met verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en klimaat moet zijn pijlen ook op de pick-uptruck richten. Wat denk jij? Moeten deze mastodonten verboden worden op onze wegen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

138 reacties

  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    Een kleine verandering zou al veel oplossen, alles wat als lichte vracht ingeschreven staat begrenzen op 90 km/uur.
  • Wybe Mijnendonckx

    4 jaar geleden
    Beste Ten eerste vind ik dat de pick-uptruck verboden zou moeten worden rond plaatsen waar veel kinderen komen, bijvoorbeeld: scholen, sportverenigingen, jeugdbewegingen… De pick-up staat namelijk erg hoog boven de grond, wat ervoor zorgt dat als er een kind mee aangereden wordt, het waarschijnlijk op het hoofd geraakt wordt. Ook zou het aantal pick-ups in het algemeen gereduceerd moeten worden. De auto is erg groot en hoort dus eigenlijk niet thuis in het Belgisch verkeer. (1/3)
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Als België niet geschikt is voor grote wagens dat de politiekers dan hun auto's maar eerst weg doen en het licht niet aan de pick up maar eerder aan de bestuurder kan even goed met een axiam gebeuren een 45km (auto)
  • walter adam

    4 jaar geleden
    Ik heb een dodge ram beroepsmatig nodig om zware aanhangwagens te trekken. Hij is op lpg en stoot geen bijna geen fijn stof uit... En tevens een camionette of vrachtwagen is hoger dan mijn pickup. Experten moeten daar misschien eens aan denken en wakker worden!!
  • Jimmy Morel

    4 jaar geleden
    Het slaat op niets! Q7,touareg,X5, X6, X7,7 serie, Mercedes gle, ml Range Rover sport, vogue en nog andere suv’s van zijn allemaal voertuigen die rond de 2400kg wegen!!! Zijn dan diesel wagens die minimaal 9a10 liter verbruiken niet ecologisch!!! Deze Wagens zijn ook groot, de afmetingen van deze wagens zijn zo goed als het zelfde als een pick up! deze wagens moeten dan ook verboden worden!!! een Amerikaanse pick up rijd 9op10 op lpg wat wel milieu vriendelijk is! de bestuurder is het gevaar!!!