Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Kinderrechtencommissaris: "Geef minderjarigen mogelijkheid om zelf gerechtelijke procedures op te starten”

Jongeren moeten over een manier beschikken om zelf gerechtelijke procedures op te starten voor een familierechtbank, zodat ze hun eigen belangen op de voorgrond kunnen plaatsen. Dat zegt Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens vandaag naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat. "Vandaag hebben minderjarigen geen eigen rechtsingang, waardoor ze niets meer te zeggen hebben van zodra een proces waarbij ze betrokken zijn afgerond is", zegt ze.

7 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    Kinderen moeten niet procederen maar spelen.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    En wie gaat die kosten betalen?
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Zolang de ouders verantwoordelijk zijn hoeft er niets te gebeuren. Maak het aub weer niet ingewikkelder dan het nu al is. Moet nu alles in vraag worden gesteld?
  • Olivier Vanhaelen

    4 jaar geleden
    Mevr. Vrijzens staat er hopelijk bij stil dat het niet WAT de kinderen zeggen belangrijk is, maar WAAROM! Vandaag duuwt men kinderen nog meer in hun loyaliteitsconfict. Ze krijgen de verantwoordelijkheid. Maar het gedrag van de kinderen is niet abnormaal, maar normaal in de abnormale situatie! Verander de situatie, de ouders, de context etc.. en het gedrag van de kinderen zal automatisch veranderen. Kinderen zijn spiegels van wat hun wordt aangedaan. Ipv Jeugdhulp, installeer Ouderhulp!
  • Hubert Lemmens

    4 jaar geleden
    Prima idee op voorwaarde dat ze ook voor rechtbank kunnen verschijnen wanneer ze zich niet aan hun plichten hebben gehouden. Moet geen eenrichtingsverkeer zijn