Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HET DEBAT. Moeten pick-uptrucks verboden worden op onze wegen? Dit is jullie mening

Na het dodelijke ongeval met een Dodge Ram op de E40 laait de discussie over pick-uptrucks weer op. In ons land is haast 40 procent van de auto’s een SUV of terreinwagen. Maar wie begaan is met verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en klimaat moet zijn pijlen ook op de pick-uptruck richten. Moeten deze mastodonten verboden worden op onze wegen? Eerst lieten we onze experts aan het woord. Nu is het aan jullie: dit zijn de boeiendste reacties.

49 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Bussen en trams worden niet gebruikt voor de mobiliteit van één asociale burger, Paul Buckens. Maar juist om mobiliteit economisch en milieuvriendelijk te maken. Wie die echt nodig heeft voor beroepsdoeleinden moet men niet met de vinger wijzen. Voor wie het enkel een statussymbool is mag het vanuit die egoïstische instelling zwaarder belast worden. Wie zich meer wil toe eigenen - ruimte, parkeerplaats, wegslijtage... - moet er maar voor betalen als compensatie.
  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Al de argumenten tegen de SUV en de Pick-up gelden evengoed voor bussen en trams :te breed, te zwaar grote remafstand. Gaan we die ook verbieden in de stad. De bestuurders die de ongevallen op de SNELWEG veroorzaakte was wel dronken en anderen reden te snel. De elektrische wagens zijn te zwaar en hebben meer problemen door branden en in de stad zijn ze quasi geruisloos.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Goed idee . Een grote bek opzetten om met een grote wagen te willen rijden, maar dan gaan schuilen achter de wet van de lichtvracht . Grote mond maar geen centen voor de taks. Zielig.
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Ongelofelijk dat mensen een probleem hebben met een randfenomeen, op 3 miljoen ingeschreven voertuigen in België vertegenwoordigen de Pick-ups amper 0,2%. Er gebeuren meer ongevallen met de witte formule-1 bestelwagens, gaan we die dan ook weren?
  • raf leyssen

    4 jaar geleden
    Doe eerst maar eens een studie over de werkelijke uitstoot van een Dodge ram op lpg en euro6, en aan die gene die denken dat het een wagen als een traktor is, is volledig fout, ik nodig hun uit voor eens mee te rijden, reactie die altijd komt is wauw dat mooi van binnen en op het vertrekken schijten ze bijna letterlijk in hun broek. Het is omdat 1 persoon zich niet aan de regels kan houden dat alle pick-up’s weg zouden moeten, dan schaf vw ook af met hun schoemel software en al de gene die race