Matthias De Clercq (Open VLD) herhaalt pleidooi voor paarsgroene regering: “Tijd voor echte hervormingen”

© BELGA

Matthias De Clercq (Open VLD) is voorstander van een paars-groene coalitie. Dat maakt de Gentse burgemeester duidelijk via Twitter. “Het is tijd voor echte hervormingen”, schrijft hij.

evdg

De Clercq windt er geen doekjes om: volgens de Open VLD’er moet de stap gezet worden naar paars-groen om een liberaal, sociaal, ecologisch en humaan beleid te voeren. “Het is tijd voor échte hervormingen”, zegt hij op Twitter. “Het is tijd voor de herovering van de hoop.”

LEES OOK. N-VA reageert fel op uitspraken Bart Somers (Open VLD): “Dit is een groot cadeau aan Paul Magnette en de Franstaligen”

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Clercqs mening over de federale regeringsvorming is geen publiek geheim. Enkele weken geleden schreef de Gentse burgemeester nog een opiniestuk in De Standaard over waarom paars-geel níet en paars-groen wél zou werken. “Veel politici blijven de burgers intussen bestoken met de gedachte dat alleen paars-geel de oplossing is en zou leiden tot een krachtige regering. Het is een obligaat shakespeareaans schouwspel waaraan de burger geen enkele boodschap heeft”, zei hij in zijn pleidooi. “Ook in mijn partij zijn er nogal wat mensen die blijven geloven dat er geen andere optie is en dat de N-VA absoluut in de regering moet zitten. (...) Het zou een coalitie worden van machteloosheid, wantrouwen en gekibbel zonder een positieve, optimistische en bezielende visie die de burgers perspectief kan bieden.”

LEES OOK. “U bent een brandstichter, figuurlijk en bijna letterlijk”: De Clercq haalt uit naar Vlaams Belang

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen