Dronken bestuurster drie keer betrapt, zelfs in bulldozer: “Ze zat in een moeilijke periode”

© MARC HERREMANS

Een vrouw uit Knokke-Heist werd op korte tijd maar liefst drie keer onder invloed achter het stuur betrapt. Ze verscheen met het schaamrood op de wangen voor de politierechter, maar die toonde zich mild omdat de vrouw aan haar probleem werkt.

Tim Lescrauwaet,tlg

Een 48-jarige vrouw uit Knokke-Heist moest zich dinsdagmorgen in de politierechtbank verantwoorden omdat ze voor de derde keer in drie maanden tijd betrapt werd op dronken rijden. Ze kon de rechter overtuigen van haar goede bedoelingen, maar kreeg toch een levenslang rijverbod. Als ze binnen de zes maanden kan aantonen dat haar alcoholprobleem verleden tijd is, kan ze haar rijbewijs wel terug krijgen.

Ongeval met bulldozer

De stranduitbaatster reed op 31 januari in Knokke tegen een verlichtingspaal, maar reed door. Bij het thuiskomen raakte ze de scheidingsmuur tussen haar woning en die van haar buren. De politie kwam ter plaatse en de ademtest wees uit dat de vrouw 2,71 promille alcohol in haar bloed had. Maar op 11 maart was ze alweer met haar wagen op pad. Ze reed tegen een paaltje en pleegde opnieuw vluchtmisdrijf. Bij het thuiskomen reed ze voor de tweede keer tegen de scheidingsmuur. Ze had 2,71 promille in haar bloed.

Ook toen had de vrouw haar lesje niet geleerd. Op 1 april reed ze tijdens haar werk met een bulldozer tegen een elektriciteitskast aan het strand in Knokke. Ze bleek opnieuw gedronken te hebben: 0,58 promille. “We treffen haar in een zeer moeilijke periode in haar leven”, zei haar advocaat. “Ze voelde aan alles dat haar zaak aan het doodbloeden was, maar ze klopte lange uren en greep naar de alcohol. Dat is geëscaleerd zonder dat ze het zelf merkte. Ze is zeker bereid om een alcoholslot te installeren.” De vrouw vertelde dat ze zich aan het herpakken is en ander werk zoekt. Ze zei dat ze - mede door haar zoontje - heeft ingezien dat alcohol geen oplossingen biedt.

De politierechter toonde zich mild. Hij gaf de vrouw een boete van 1.600 euro en een rijverbod van zes maanden. Ze werd ook ongeschikt verklaard om te rijden. In de praktijk kan ze na zes maanden haar rijbewijs wel terugkrijgen als ze kan aantonen dat ze hersteld is. Ze zal ook moeten slagen voor een medisch en psychologisch examen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen