Pierce Brosnan in de bloemetjes gezet op European Film Awards

De Ierse acteur Pierce Brosnan heeft op de European Film Awards, de tegenhanger van de Amerikaanse Oscars, een onderscheiding gekregen voor zijn hele carrière als acteur en producent. Onze Veerle Baetens mocht tijdens het gala een van de prijzen uitreiken.
AFP or licensors
Brosnan met zijn vrouw op de rode loper van de European Film Awards

Brosnan (63) heeft in de loop der jaren een rijkgevuld palmaras opgebouwd in heel uiteenlopende filmgenres, zowel als acteur als achter de camera als producent. Voor dat CV heeft hij de "European achievement in world cinema" in ontvangst mogen nemen, tijdens de 29e European film awards. In zijn dankwoord toonde Brosnan zich erg geëmotioneerd. "Ik droomde er sinds mijn 17e van om acteur te worden", zei hij. Hij bedankte kort zijn vrouw "voor haar steun, elke dag opnieuw".

Belgische aanwezigheid

Tijdens de gala-avond in de Poolse stad Wroclaw, culturele hoofdstad van Europa in 2016, mocht Veerle Baetens samen met de Ierse acteur Liam Cunningham de prijs voor beste Europese acteur en actrice uitreiken.

Die onderscheidingen gingen respectievelijk naar Peter Simonischek en Sandra Hüller, de hoofdrolspelers uit de Duits-Oostenrijkse productie "Toni Erdmann". De film is dit jaar de Duitse Oscarnominatie. Met 5 nominaties is de tragikomedie ook de grote favoriet op de European film awards.

Meest gelezen