© Photo News

KV Mechelen blikt Moeskroen in met 1-4

Royal Excel Moeskroen heeft zijn eerste wedstrijd onder Mircea Rednic verloren. De Henegouwers moesten met 1-4 de duimen leggen voor KV Mechelen. Het blijft daardoor voorlaatste met evenveel punten als Westerlo, dat zondag speelt.

rahe

Op Le Canonnier zijn ze nog wel niet helemaal aangepast aan de nieuwe trainer. Of de verantwoordelijke voor het wedstrijdblad was even verstrooid, of men was de persoon in kwestie vergeten in te lichten. Feit was dat er nog steeds de naam van Glen De Boeck op het blad stond. Zouden ze bij Moeskroen hetzelfde document elke week herbruiken en aanpassen?

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

KV Mechelen

Naar de wedstrijd dan, waarin Moeskroen de bal opeiste. Het deed daar te weinig mee, maar Malinwa haalde wel opgelucht adem toen het geen strafschop tegen kreeg. Schouterden tikte Markovic aan, maar ref Lardot vond het te licht om de bal op de stip te leggen. Bij de eerste echte kans voor Mechelen stond het meteen 0-1. Schouterden kreeg te veel ruimte op links en zette laag voor tot bij Kolovos. Met een verdediger in zijn rug nam hij de bal goed aan, draaide perfect weg en legde de bal simpel in de hoek.

Moeskroen bleef echter niet bij de pakken zitten. Amper drie minuten later kon Diedhiou de bal nog net tot bij Markovic tikken, die het leer door de benen van Coosemans in doel werkte. In de euforie van de gelijkmaker kregen El Messaoudi en Matthys een vrijgeleide naar de 1-2. Na een knappe actie stifte Matthys de bal over de uitkomende Delac. Moeskroen gaf zicht niet gewonnen, maar scoren voor de rust lukte niet meer.

Na de pauze trok de thuisploeg ten aanval, maar het slaagde er niet in om Coosemans te verslaan. Trezeguet was dicht bij de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk. Aan de overkant moest Delac Matthys wel van de 1-3 houden. Dat bleek uitstel van executie. Niet veel later stuurde Rits Bjelica diep op links. De Serviër kapte zijn tegenstander uit, sneed naar binnen en trapte verrassend op doel. Delac had zich daar duidelijk niet aan verwacht en de bal vloog tegen de netten. De veer bij Moeskroen was gebroken, zelfs het tweede geel voor El Messaoudi kon geen slotoffensief in gang zetten. In de slotfase maakte Vitas er nog 1-4 vanop de stip.

Moeskroen blijft zo in de gevarenzone. Het telt evenveel punten als de laatste in de stand, Westerlo. KV Mechelen klimt voorlopig over Standard naar de zevende plek.

MEER OVER KV Mechelen