"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES.
Volledig scherm
"Een enorme stap voor Europa na de eerste maanlanding", reageerde Jean-Yves Le Gall als voorzitter van het Franse ruimtevaartbureau CNES. © Photo News

België investeert 816 miljoen euro in nieuwe Europese ruimtevaartprogramma's

De 22 lidstaten van het Europese Ruimtevaartbureau ESA hebben ingestemd met een recordbedrag van 14,4 miljard euro voor nieuwe programma's. Dat maakte directeur-generaal Jan Wörner vandaag bekend op de tweede en laatste dag van de ministerconferentie van de organisatie in Sevilla. België neemt 5,7 procent van het investeringspakket op zich, goed voor in totaal 816 miljoen euro.

18 reacties

  • Alec Verbruggen

    4 jaar geleden
    Maar dienst cultuur hun 8 miljoen is teveel volgens onze topministers.
  • Jan hertogs

    4 jaar geleden
    Als ik zie hoe die mannen werken dan Smijten ze de helft weg aan gefoefel....musk gaan sneller en goedkopen zonder het gesmos
  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    Goed kunnen de ecologisten en gelukzoekers mars gaan koloniseren .
  • Filip Catz

    4 jaar geleden
    Echt geen wonder dat we een gigantische staatsschuld hebben.
  • Polutnik Ronald

    4 jaar geleden
    Inplaats van al die investeringen en miljoenen te sponsoren aan andere landen, kunnen ze beter in eigen land betere pensioenen uitbetalen en de armoede uitroeien .
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsverduistering’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?
    PREMIUM

    Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsver­duis­te­ring’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?

    Vandaag rond 20 uur Belgische tijd zullen heel wat mensen vol verwondering omhoog staren in Centraal- en Noord-Amerika. Er is daar een totale zonsverduistering te zien. Wist je dat het dankzij een toevalligheid is dat we zo’n zonsverduistering op onze planeet kunnen bewonderen? Dat er meerdere soorten zijn? En dat we binnenkort ook in ons land een spectaculaire eclips te zien krijgen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters vertelt je alles wat je moet weten over zonsverduisteringen.