De eedaflegging van Philippe Goffin (midden) als minister van Buitenlandse Zaken en Defensie. Rechts koning Filip en links premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
De eedaflegging van Philippe Goffin (midden) als minister van Buitenlandse Zaken en Defensie. Rechts koning Filip en links premier Sophie Wilmès © Photo News

Een overzicht van de federale stoelendans: wie nam van wie het stokje over?

Als kersvers minister van Buitenlandse Zaken en Defensie is Philippe Goffin (MR) de laatste nieuwe deelnemer aan de federale stoelendans die al sinds eind vorig jaar aan de gang is. De reshuffle begon eind vorig jaar na het vertrek van de N-VA-mandatarissen, en raakte na de lokale en federale verkiezingen in een stroomversnelling. Een overzicht.

4 reacties

  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    de huidige politieke toestand een buitenkansje waar onze politiek correcte politici gelet op de ministeriële wedde en het pensioen duidelijk profiteren. Politiek het ideale beroep waarmee men stinkend rijk wordt zonder veel te doen, geen nacht- of weekendwerk, 'et en plus' 4 maanden vakantie per jaar. En zegge dat de burger verplicht wordt naar het stemlokaal te trekken.
  • Spike Björk

    4 jaar geleden
    We hebben nog geen regering en verschillende partijen kiezen nu al voor in de oppositie te gaan. Waarom zouden ze in een regering stappen? Als je € 7000 netto krijgt zonder voor iets verantwoordelijk te zijn, een parlementair zou maximum € 5000 bruto mogen verdienen dat is ongeveer het loon van een directeur in het privé. En we gingen nu al lang een regering hebben, ze gingen aandringen om mee te mogen regeren.
  • maurice snelders

    4 jaar geleden
    Geens kan niet eens één departement in België leiden en dat pakt er zo maar eens eventjes zonder blozen of blikken Europese zaken erbij. De vet betaalde chèque wel natuurlijk.
  • john Roderigas

    4 jaar geleden
    waarom hoeft men nog te gaan stemmen? de beslissingen zijn dan reeds genomen dus iedereen is reeds bedrogen.
  1. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    23

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem
  2. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel