Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Zo raakt jouw cv door elke computerscreening

SolliciterenFirma’s die veel sollicitaties ontvangen hebben niet genoeg personeel in dienst om die stuk voor stuk te bekijken. Dus wil jij aan de slag bij een groot bedrijf? Dan wordt je cv waarschijnlijk gescreend door gespecialiseerde software voor hij bij een recruiter terechtkomt. Angstaanjagend? Niet als je weet hoe je indruk moet maken op hr-robots.

10 reacties

  • Yvan Lindekens

    4 jaar geleden
    Men moddert maar wat aan: deze week is het selectiesoftware, volgende week iets anders en dat gaat zo maar door. Bullshit-managers tooien zich maar al te graag met de veren van de "wetenschap": "meten is weten" en zo. Ondertussen verstoppen ze zich achter een hofhouding van ja-knikkers en hiërarchie. Hoe "wetenschappelijk" ze ook beweren te zijn: peer review en het falsificatiebeginsel is aan hen niet besteed. Wie kritiek heeft gaat eruit.
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Dan kan je evengoed al die trefwoorden onderaan je brief zetten in een klein lettertype (om zo weinig mogelijk plaats te verspillen en zoveel mogelijk tekst erin te krijgen) en dan verbergen door de tekst wit te maken. Die systemen werken ook niet altijd betrouwbaar. Iemand die je dan wel nodig hebt en de beste kan zijn, wordt gewoon geweigerd omdat er bepaalde woordjes niet in de cv staan. En degenen die overschieten kunnen dan met woorden overweg maar kunnen in realiteit niks.
  • Peter Buyck

    4 jaar geleden
    Een computer bepaalt of je geschikt bent voor een vervolggesprek? Niet iedereen heeft sterke kanten op papier. Na jaren markten te hebben gedaan is men beter geschikt als verkoopmanager dan een bakvis die een 'computergeschikt' cv indient.
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Weldra moeten we solliciteren om met pensioen te kunnen gaan!
  • Noella Vancompernolle

    4 jaar geleden
    Zonder recruiters geen werk en zonder immomakelaars geen woning! Dit zijn de belangrijkste beroepen ter wereld!