ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Jachtpartij in Franse Ardennen loopt compleet uit de hand: 158 everzwijnen gedood

Dieren“Een bloedbad”: zo wordt een uit de hand gelopen jachtpartij van een lokale groep jagers in het Franse La Croix-Aux-Bois genoemd. Met 84 trokken ze woensdag de Ardennen in, op ongeveer 50 kilometer van de Belgische grens. Enkele uren en meer dan 300 kogels later bleken ze maar liefst 158 wilde everzwijnen gedood te hebben. De officiële Jachtfederatie van de Ardennen drukte al haar afschuw uit. Net als een jager die erbij was en alles zag gebeuren.

70 reacties

  • Pascal Tettero

    4 jaar geleden
    je wilt over respect praten als er dieren gedood worden? jagen moet worden afgeschaft er zijn genoeg beesten gestorven in die brand een paar maanden geleden en ik moet dan ook zeker geen jager tegenkomen.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Dat er zo veel everzwijnen geschoten worden betekent dat er zoveel te samen zitten. Wie dan de jacht veroordeelt heeft niets begrepen van het leven van wilde dieren. Zelfs wolven zouden hier niets uithalen, want ze zijn geen partij voor grote everzwijnen.
  • Jurgen Devries

    4 jaar geleden
    Wat een onzin word hier weer verteld. Jagers moeten de populatie indijken? Evers hebben geen vijanden? Nee want de natuurlijke vijanden heeft de Mens al uitgeroeid nl de wolf. De natuur regelt normaal zichzelf maar de mens wil perse kiezen welke dieren het recht hebben om te leven en welke niet,zonder verder te kijken dan hun neus lang is.
  • gunther DE CLERCK GUNTHER MARCO

    4 jaar geleden
    wij zijn met teveel.iedereen heeft het over “wilde”dieren.waar gaan we naartoe?laat ze met rust of beperk die slachterijen.mijn kinderen laat staan kleinkinderen zullen met veel moeite nog een wild dier zien wat het zo leuk maakt bij een wandeling.jagen is enkel voor de elite en ze kicken erop om iedere keer ter plaatse te zijn.jammer.haal die mensen ervan tussen en je hebt terug een bos beheer via een goede boswachter.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Het bewijs dat jacht een totaal achterhaalde bezigheid is,blijkt nu realiteit.Net nu de dieren wat terrein terugwinnen,vinden sommigen dat deze moeten vernietigd worden. In een ver verleden leerden de mensen samenleven met de dieren..nu worden deze gedood omwille van een luxeprobleem.