Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Baert Marc

Steeds meer politieagenten ziek door het werk: psychosociale belasting is grote boosdoener

Het aantal politieagenten dat het voorbije jaar minstens gedeeltelijk door het werk ziek is geworden, ligt bijna dubbel zo hoog in vergelijking met de gemiddelde werknemer. De ziektecijfers zijn een van de gevolgen van de hogere psychosociale belasting die politieagenten ervaren.

13 reacties

  • Roeland Van de Wal

    4 jaar geleden
    Niet moeilijk dat de motivatie afneemt met de jaren dienst.De jonge agent/agente,heeft nog het ideaal 'om het verschil te maken'.Degenen met meer dienstjaren ziet zijn werk steeds maar weer teniet gedaan worden door justitie.Ge moet al een dik vel hebben om dit jaar na jaar te slikken.En de hogere korpsleiding? Dat zijn gewoon politici in uniform,en zijn geen haar beter dan die in de wetstraat.....
  • Elly Snoekx

    4 jaar geleden
    Respect voor onze politiemensen! Moet frustrerend zijn al die criminelen die veel te snel terug op vrije voeten zijn. Wijsheid bij de politiek en justitie zijn blijkbaar zoek. Triest!
  • Daniël Maenhaut

    4 jaar geleden
    Er is op zovele vlakken (onderwijs, politie, verpleging, enz..) weinig of geen respect voor de job. Het enige dat telt zijn regeltjes om met zo weinig mogelijk mensen zoveel mogelijk te laten doen, erbovenop nog een pak administratie, onbetaalde overuren, een snak en een beet, CEO's die te laf zijn om te willen weten wat er gebeurt, enkel met het oog op WINST (en hun eigen goed rapport !!!)
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Als ze dan al iemand in hechtenis nemen lopen die al lachend na 1uur hun terug voorbij ik zou die job niet kunnen klop erop tot ze niet meer rechtstaan dat crapuul die dan nog beschermd word!
  • Liesbeth Tippels

    4 jaar geleden
    De psychologische belasting van het besef het werk van gangsters te doen!