kaart zwarte punten
Volledig scherm
kaart zwarte punten © Vanderveken/HLN

IN KAART. Dit zijn alle 314 ‘zwarte kruispunten' in Vlaanderen

Het aantal 'zwarte punten' op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er nog sprake van 213 zwarte punten. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) geantwoord op vragen van Björn Rzoska (Groen) en Marino Keulen (Open Vld). De forse stijging betekent echter niet dat er plots veel meer verkeersonveilige punten zijn bijgekomen, maar ligt aan een nieuwe telmethode waarbij ongevallen met voetgangers, fietsers en bromfietsers nu zwaarder doorwegen. 

16 reacties

  • maurice snelders

    4 jaar geleden
    Nu het in kaart is, krijgen we dan ook actie.
  • linda thinks

    4 jaar geleden
    betonblokken en paaltjes die geplaatst worden langs “moordstrookjes”, wedden dat daar veel fietsers gaan oprijden of helemaal het fietspad negeren en op de weg rijden omdat ze anders achter elkaar moeten blijven zie je het al gebeuren eenspeedelelc die achter oma blijft rijden ? die zal rap op de baan tussen d autos zitten
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Dit zijn de kruispunten er zijn plaatsen waar over de hele lengte van de provinciebaan. De gehele fiets en voetgangers infrastructuur ontbreekt en of hersteld moet worden. Omdat het daar enkel over een moordstrookje gaat. Zonder voetpad.
  • Dirk Van Rompaey

    4 jaar geleden
    Helemaal vooraan in de lijst staat Mechelen. Kruispunt R6/Antwerpsesteenweg. Helemaal terecht maar hopelijk blundert men hier niet even sterk als op het kruispunt wat verder: R6/N14. Ipv 1zwart punt zijn het er nu 2!!!!. Fietsers richting Mechelen kunnen conflictvrij oversteken. Fietsers die van Mechelen komen kunnen alleen in conflctueuse omstandigheden oversteken. Begrijpe wie begrijpe kan. Het nieuwe kruispunt veroorzaakt eveneens chaos in de buurt . Foei!!!
  • Kris De Wel

    4 jaar geleden
    Puurs, Willebroek Prioriteitenscore van 32,8. Er gaat geen week voorbij of er gebeurd op dat kruispunt een ongeval. Het ene al erger dan het andere, terwijl intelligente lichten plaatsen de doorgang al veel veiliger zou maken. Maar met een score van 32,8 zal er nog veel moeten gebeuren alvorens er ook maar iets wordt gewijzigd.