Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AP

Amerikaanse jury: “Musk is met zijn pedo-uitspraak niet schuldig aan laster en eerroof”

Ondernemer Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster en eerroof toen hij een Britse duikspecialist die deelnam aan een reddingsactie voor een groep Thaise voetballertjes op Twitter een “pedo” noemde. Dat heeft een jury in Los Angeles geoordeeld. De juryleden - vijf vrouwen en drie mannen - hadden amper een uur nodig om tot een verdict te komen.

6 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann, u alludeert op 'freedom of speech'. Als morgen iemand - met een bereik van +29 miljoen volgers overigens - u bestempelt als pedofiel, wat denkt u dat het resultaat zal zijn en feliciteert u dan ook de goede man met zijn vrije keuze te zeggen wat hij wilt? Musk ging ongetwijfeld door een moeilijke periode vorig jaar, maar dat is geen excuus om zich zo aan te stellen. Dit kon op een volwassen manier uitgeklaard worden.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    De rechtvaardigheid van het geld...
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    "Mijn geloof in de mensheid is hersteld." - hij is blij dat hij iedereen die kritiek uit op zijn adres mag afschilderen voor pedofiel en ermee wegkomt. Ik heb alle respect voor Musk voor wat hij verwezenlijkt heeft in zijn leven, maar dergelijke tweets kunnen gewoonweg niet door de beugel. Zeker niet met zijn bereik.
  • Wijnegem Antwerpen

    4 jaar geleden
    De Jury rijden allemaal met een tesla zeker? Dit is overduidelijk laster en eerroof. Het helpt zeker als je bekend en geliefd bent bij de mensen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Was er iets anders te verwachten ,justitie in USA wat dat voorstelt weten we ook ondertussen ,had het andere dan Musk geweest die had prijs,geld is nu eenmaal macht.