iStock
Volledig scherm
© iStock

Wetenschappers slaan alarm op klimaattop Madrid: “Zuurstof in zee neemt razendsnel af”

Het zuurstofgehalte in de zeeën op de wereld loopt ongekend snel terug, en dat bedreigt diverse vissoorten. Daarvoor waarschuwt een groep deskundigen in een rapport dat vandaag op de klimaattop in Madrid is gepresenteerd, zo melden internationale media.

81 reacties

  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    De groene religie speelt volledig in op de ijdelheid van de mens: ze overtuigen hem ervan dat die mens zo machtig is, dat hij in staat is het klimaat te beinvloeden en dan voelt die mens zich echt goed; zoveel macht dat doet echt deugd. Toch komen er dagelijks wetenschappers bij die eea in vraag beginnen te stellen en de wal zal het schip keren, maar niet de eerste 20 jaar. Teveel toezeggingen, teveel miljarden.
  • Willy Gorissen

    4 jaar geleden
    Jos, klopt. Wellicht zijn die natuurrampen maar in 99,9 % effectief veroorzaakt door de klimaatverandering. Al de rest zou wellicht ook aan andere oorzaken geweten kunnen worden. Ze konden beter eens wat meer aandacht aan die 0,01 % andere fenomen besteden, vooraleer er mensen op de zotte idee zouden kunnen komen dat ze hun levensstijl in vraag moeten stellen.
  • jos robben

    4 jaar geleden
    Toch onvoorstelbaar dat 99,9% van de berichtgeving een automatische piloot heeft om elke “natuurramp” te presenteren als veroorzaakt door klimaatverandering. Zonder enige factcheck met historische waarnemingen, worden overstromingen, orkanen, bosbranden en andere weersextremen met luid getoeter door onze strot geduwd als veroorzaakt door klimaatverandering.
  • Christina Van Dyck

    4 jaar geleden
    Nadine Abe heeft gelijk! De natuur regelt zichzelf, ook het klimaat, daar kan geen mens iets aan veranderen! Het milieu moet WEL gezuiverd worden: dat is nodig voor onze gezondheid en die van dieren en planten! Laten de klimaatfanaten eens beginnen in de ontwikkelingslanden, waar men alle afval, waaronder ook massa's plastic, in de rivieren wordt gekieperd, omdat zij al die afval niet kunnen verwerken!
  • Eddy De Pooter

    4 jaar geleden
    Hoeveel oorlogsrommel van 14-18 lag er weer niet voor de kust van Knokke-Heist? Dacht ooit in deze krant gelezen te hebben. Opruimen? Is dit mogelijk? Gevaarlijk voor het millieu? Natuurlijk. En dit is maar een zeer klein gebied t.o.v onze grote zeëen en oceanen. Klimaat fanaten, nog heel veel werk aan de winkel.