ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Geneesmiddel dat complexe handchirurgie kan vermijden niet meer beschikbaar in België

Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met de levering ervan in België. "Dankzij dit middel kon het aantal handoperaties voor de ziekte van Dupuytren worden gehalveerd", aldus prof. Ilse Degreef, handchirurg in dit ziekenhuis.

8 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Dat krijg je met een door dollars en euro's gedreven beleid. We stemmen er massaal voor in eigen land en juichen ultrarechtse politici toe in het buitenland, wat zouden we dan verontwaardigd moeten zijn over de logische gevolgen? Dat zou maar gek zijn.
  • Wilfried Bosschaerts

    4 jaar geleden
    Ik heb van Dr. Degreef zelf zo een behandeling gehad en dat is heel goed gelukt en ben zeer tevreden van het resultaat. Moet de pharma industrie weer meer geld hebben misschien
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Als het hier niet meer te krijgen is, dan maar zelf gaan produceren of in het buitenland (in de Schengen-landen is er toch vrij verkeer van personen en goederen) gaan halen.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Ze willen gewoon meer dollars, als je het niet meer levert betaalt men monstersommen ervoor
  • Jenny stevens

    4 jaar geleden
    ohh neen !Ik ben enkele jaren behandeld geweest in Genk en zeet tevreden en ja het komt terug ,maar voorlopig is mijn hand goed !Laat het a u b terug in de handel en gratis