Urechis unicinctus © Kate Montana/iNaturalist Creative Commons

Mysterie op Amerikaanse stranden: duizenden ‘penisvissen’ duiken op van onder het zand

Ongewoon beeld in de buurt van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië. Daar kropen duizenden fallusachtige wezens over het strand.

lla

Op het strand van Bodega Bay, zo’n 80 kilometer van San Francisco, werden duizenden, rozige wezentjes aangetroffen, die wel erg goed lijken op het mannelijk geslachtsdeel. Maar het gaat hier wel degelijk om een soort worm. De Urechis unicinctus, in de volksmond beter bekend als ‘penisvissen’, zijn mariene borstelwormen of lepelwormen. Gewoonlijk houden ze ervan om zich in te graven in het zand, ver weg van strandgangers, maar door de recente stormen in de regio werden hun schuilplaatsen blootgelegd.

Daardoor zijn ze niet alleen zichtbaar voor wandelaars, maar ook voor zeemeeuwen, die ze in een keer kunnen opslorpen. Toevallige voorbijgangers en wandelaars hebben alvast niets te vrezen. Het zijn aaseters, die zich met behulp van hun slurf, te goed doen aan afval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer