Het voorstel werd ingediend door Yoleen Van Camp en Theo Francken.
Volledig scherm
Het voorstel werd ingediend door Yoleen Van Camp en Theo Francken. © Belga

Raad van State: “N-VA-voorstel over gezinshereniging is disproportioneel”

De Raad van State meent dat het wetsvoorstel van N-VA, dat strengere voorwaarden wil opleggen aan de gezinshereniging, disproportioneel is. Dat blijkt uit een advies dat gisteren afgeleverd werd. Kamerlid Theo Francken is niet verbaasd over de kritiek. “We gaan voort met het voorstel dat op 22 januari in commissie geagendeerd staat. We gaan proberen een compromis te zoeken”, reageert hij.

13 reacties

  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    De heren rechters verdienen volgens mij een aardig duitje bij door dit soort dingen! Want normaal is dit niet te noemen. De ECHTE Belgische bevolking word steeds maar armer, terwijl Brusselse hetenhuizen van enkele miljoenen euros, allemaal opgekocht worden door allochtonen die van een leefloon leven! Geen belastingen vanaf 9 kinderen! België is reeds jaren eigendom van de slacht-islam.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Het leefloon plus twintig procent ? Dat is dus het leefloon plus een beetje kindergeld en wat toeslag van een of andere organisatie en we zijn er al. Dus iedereen kan iedereen laten afkomen. Gezinshereniging is de idioterie voorbij. Zelfs in Nederland hebben ze de kraan toegedraaid.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Het zou ook héél verwonderlijk zijn moest men een voorstel van nv-a zomaar meteen goedvinden/keuren nietwaar...en heel zeker als het over parasitaire nieuwkomers gaat.
  • Viviane Mendonck Ltaief

    4 jaar geleden
    Er word altijd gesproken over gezins hereniging voor vreemde onder elkaar. Ik ben 8 jaar samen met mijn man waarvan bijna 5 jaar getrouwd. En door de strenge regels krijg ik hem niet naar België. Ik ben een Belgische vrouw maar krijg gewoon geen kans om hier gelukkig mijn leven op te bouwen. Mijn huwelijk is zelfs in België gewettigd.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Vb hoeft geen reclame te maken ze doen het voor hun en uit Europa stappen en grenzen dicht enige optie als ge nog van uw oude dag , kinderen en kleinkinderen wilt genieten