ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

13.700 extra kopers die toch nog voor woonbonus gingen, krijgen gelijk

In oktober en november werden een derde meer compromissen getekend. Het gros kan nog op een woonbonus rekenen, zeggen de notarissen. Nog 4.500 dossiers wachten op afhandeling. Notariskantoren kloppen overuren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

13 reacties

  • Jurgen Vanasselt

    4 jaar geleden
    Michael gerard als ge denk dat ge 90000 euro terug krijgt. Dan wil ik niet weten hoeveel ge te veel betaald hebt met de koop van u huis ? Ik zou mij toch nog wat extra informeren over hoeveel de belastingaftrek is. Of anders mag je mijn belastingen invullen.
  • Michael gerard

    4 jaar geleden
    Mensen die zeggen dat veel mensen “te veel” betaald gaan hebben. Dat is misschien waar maar toch ik heb men huis 1 jaar geleden gekocht met men vriendin. (23 en 22 jaar). Ik heb lening op 25 jaar MAAR de eerste 10 jaar trekken we ELK 2250 euro terug van belastingen van het huis en de laatste 15 jaar 1500 euro elk. Dus op 25 jaar trekken we 90 000 euro terug. Dus lijkt met dan toch nog een goed deal en zeker als ik men 2de huis ga kopen want ik heb ook recht op woonbonus 2de huis. woonbonus wint.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Maar federaal is er wel nog een woonbonus op een TWEEDE WONING , die enkel kan gekocht worden door de meeste begoede mensen. Maar anderen , die al tevreden zouden zijn dat ze 1 woning kunnen kopen worden dus in het zak; gezet. Typisch Belgie alles voor de rijken
  • Erwin van der poorten

    4 jaar geleden
    Sandra Peeters de woonbonus is wel een vlaamse kwestie en word in de vlaamse regering afgeschaft en niet federaal. Maar de banken krijgen de dossiers niet rond. Hebben de kopers van het huis van mijn ouders. Compromis begin oktober getekend en de kopers en wij bericht gekregen dat de bank het dossier niet rond krijgt.
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Sandra, de woonbonus is genomen door de Vlaamse regering en die is niet in lopende zaken.