Oud-CEO Didier Lombard (77) komt aan bij de rechtbank in Parijs.
Volledig scherm
Oud-CEO Didier Lombard (77) komt aan bij de rechtbank in Parijs. © AFP

Oud-baas France Télécom veroordeeld na golf zelfdodingen, maakte niet uit of personeel “door raam of deur” vertrok

Een rechtbank in Parijs heeft een voormalig topman van France Télécom, het huidige Orange, veroordeeld tot een celstraf van een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Didier Lombard moet ook een boete betalen van 15.000 euro vanwege een reeks zelfdodingen bij de telecomgigant. Het bedrijf krijgt een boete van 75.000 euro.

6 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Niet iedereen is intelligent genoeg om hogere studies te doen of krijgt er gewoon de kans niet toe. Deze mijnheer heeft gestudeerd wat hem tot eer strekt. Dat is echter geen alibi om iemand anders als slaaf te gebruiken. Dat hij hard gewerkt heeft heb ik niet gezien en kan er ook niet over oordelen. Dat die mensen wanneer ze een ganse namiddag rijkelijk getafeld hebben op kosten van het bedrijf "hard gewerkt" hebben moet men er maar bijnemen.
  • Francinne Declerque

    4 jaar geleden
    @frank, deze rijke roofondernemer kan je amper menselijk noemen, niet iedereen die gestudeerd heeft en (financieel) succesvol is drijft anderen tot zelfmoord. De top bereik je niet door hard werken of hard studeren, dit soort uitbuiters bereikt de top op de kap van zijn medemens. Er is niks bewonderenswaardig aan dit monster, dat weet hij zelf ook, probeer maar eens iets op te zoeken over zijn gezin...
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    In de economie is er weinig plaats voor liefdadigheid. Ikzelf als Kleine Zelfstandige heb het al meermaals mogen ondervinden. Men bedelt voor steun voor hun organisatie doch als puntje bij't paaltje komt loopt men massaal naar't internet voor hun aankopen. Geld heeft geen vrienden, omgekeerd heel veel!
  • Fritz Neuzel

    4 jaar geleden
    Mensen die jaloers zijn... Je moest maar meer gaan studeren ! Deze man heeft de top bereikt door veel te studeren en hard te werken ! Doe dit maar eens na...
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    zegt veel over de mentaliteit die heerst onder bepaalde ceo's en politici: ikke en de rest kan stikke