© gsd

Parket houdt reconstructie van fatale schietpartij in Dadizele

Het parket van Ieper houdt dinsdagmiddag in Kortrijk een reconstructie van de schietpartij waarbij op 15 augustus de 20-jarige Antwerpenaar Elias Keegan om het leven kwam in Dadizele. Het parket hoopt zo meer te weten te komen over de manier waarop het fatale nekschot tot stand kwam en wat de rol van de verschillende betrokkenen was.

Geoffrey Sabbe

De reconstructie wordt gehouden op een binnenplein van de gebouwen van de federale gerechterlijke politie in Kortrijk. Het parket laat de aanwezigen de momenten voor, tijdens en na het fatale schot op 15 augustus in Dadizele overdoen. Alle verdachten die nog in voorhechtenis zitten in de zaak, zijn aanwezig. Het gaat om schutter Tom K., die bekende het schot te hebben afgevuurd, Sven V. en Leander W. Sven V. wordt beschouwd als het brein achter de schietpartij, de rol van Leander W. (in de wagen op de video, nvdr.) is nog onduidelijk.

Op 15 augustus werd de twintiger Elias Keegan uit Hoboken neergeschoten bij een foutgelopen cannabisdeal in de Geluwestraat in Dadizele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER