De Japanse tanker Kokuka Courageous, die in juni werd beschadigd door een mijn nabij de Straat van Hormuz. Volgens de Amerikaanse marine had de mijn een ‘treffende gelijkenis’ met mijnen zoals die ook door Iran worden gebruikt.
Volledig scherm
De Japanse tanker Kokuka Courageous, die in juni werd beschadigd door een mijn nabij de Straat van Hormuz. Volgens de Amerikaanse marine had de mijn een ‘treffende gelijkenis’ met mijnen zoals die ook door Iran worden gebruikt. © AP

Japan stuurt oorlogsschip naar Golfregio om eigen schepen te beschermen

Japan gaat een torpedojager en twee patrouillevliegtuigen naar de Golfregio sturen om Japanse schepen tegen aanvallen te beschermen.

2 reacties

  • David Van acker

    4 jaar geleden
    Amerika is goed bezig om binnenkort zen oorlog met Iran te krijgen! Net als die opstanden in Iran opgestookt door Amerika! Net hetzelfde als in Libië , Irak , Syrië al die landen zijn zijn kapotgemaakt door Amerika die werd geholpen door Europa! Allè en nu zullen hier de kenners eens gaan vertellen hoe het moet!
  • Jean Paul Peelis

    4 jaar geleden
    Een wat is het onmiddellijke gevolg? Juist. Hogere olieprijzen. Wie heeft er baat bij? Juist. Het grootkapitaal. Oorlog klimaat en asielindustrie. Pijlers van de wereldeconomie, rechtstreeks op de schouders van de man in de straat.