© Photonews

Van dit opvoedingstrucje van prins William kunnen we iets leren

Volgens experten doet prins William het meer dan prima als vader van de kleine George (3) en Charlotte (1). Zo is valt het op dat William zich vaak bukt als hij met zijn zoon spreekt. Een goed opvoedingstrucje, zo blijkt.

flb

Het was een innemend beeld: prins William en president Obama die alle twee gehurkt luisteren naar de kleine George in zijn badjas, net voor het slapengaan. Maar er duiken nog meer foto's op waarop William door de knieën gaat om met zijn zoon te praten. Het ziet er misschien een beetje raar uit als royals en hooggeplaatsen dat doen, maar volgens experten is het net een goede techniek om het jongetje meer zelfvertrouwen te geven.

Kinderontwikkelingsexpert Gill Connel meent dat het helpt om je te bukken als je met je kind spreekt omdat je het zo in de ogen kunt kijken. Het wordt beschouwd als een techniek van actief luisteren die ervoor zorgt dat kinderen het gevoel krijgen dat wat ze zeggen tegen hun ouders er echt toe doet. "Het maakt dat hun zelfvertrouwen groeit en dat ze aangemoedigd worden om nog meer te communiceren", zegt Connel. Het zou daarbij ook helpen om als het kind spreekt je volledig te focussen op wat er wordt gezegd in plaats van met andere dingen bezig te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer