Janet Waiteyo (45) en haar dochter Florence Wanjiro (17) overleefden het ongeval op de Hamonterweg in Bree niet.
Volledig scherm
Janet Waiteyo (45) en haar dochter Florence Wanjiro (17) overleefden het ongeval op de Hamonterweg in Bree niet. © Photo News

Minister Peeters over kruispunt waar op kerstavond dodelijk ongeval gebeurde: “Ik denk dat we maatregelen moeten nemen”

“Als blijkt dat er op een kruispunt tien ongevallen in een jaar tijd zijn gebeurd, kan het wel eens aan de infrastructuur liggen. Ik denk dat we dan ook maatregelen moeten nemen.” Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) over het kruispunt in Bree waar op kerstavond een vrouw en haar dochter het leven verloren.

11 reacties

  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Dat de mensen die de banen tekenen eens in een vrachtwagen stappen. Zo dat ze meer inzicht krijgen in hun werk want nu is het regelmatig rommelwerk dat ze leveren. Doorgaand verkeer moet niet op elke plaats op volle snelheid doorgang hebben. Een rondpunt remt af en maakt veiliger.
  • Voets Paul

    4 jaar geleden
    Veiliger gemaakt ??? gewoon geklungel ja als je daar moet voor gestudeerd hebben begrijp ik helemaal niet meer !
  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Is dat nu ook minister ? Lydia Peeters nooit van gehoord ! Zij gaat nu tussenkomen ? Wie tekent die wegeniswerken en vetbeteringen uit ? Ingenieurs of amateurs om achteraf alles terug om te gooien ! Wat is tegenwoordig nog de waarde van die snotneuzen specialisten !
  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    Dit is toch duidelijk een veilig kruispunt. Men moet eens leren de verkeersregels te respecteren, dan zouden er al véél minder ongevallen gebeuren maar ja, het op de wegen steken is uiteraard het makkelijkste.
  • Serge Aernoudt

    4 jaar geleden
    De regels voor ronde punten moeten overal dezelfde zijn, zonder uitzondering. Hier lijkt het op een rond punt, maar is het niet.