Kevin Janssens in 'De Patrick'.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Janssens in 'De Patrick'. © Paradiso Filmed Entertainment en Savage Film

Vlaamse film kent (alweer) teleurstellend jaar in de bioscoop

FilmNa het succesjaar 2018 kent de Vlaamse filmsector in 2019 een zware terugval. De nieuwe ‘FC De Kampioenen’-film werd op een weekend tijd de best bezochte film van het afgelopen jaar, en daar waren amper 131.500 bezoekers voor nodig. Ter vergelijking: ‘Patser’ haalde een jaar eerder 366.113 toeschouwers.

11 reacties

  • Hoegars Johnny

    4 jaar geleden
    Maak wat minder maar betere films .
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Er wordt echt met geld gegooid, en vriendjespolitiek om aan subsidies te geraken, feitelijk was er maar 1 film die international kan gaan, dat was Patser
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Niet moeilijk! Bioscoop met een gezin van 4 wordt onbetaalbaar. Altijd diezelfde acteurs die opgerakeld worden dus beu gezien. Ondanks Vlaamse cultuur-subsidies krijg je zeer erbarmelijke prent te zien met oninteressante saaie verhaallijn. Wij hebben ondertussen voor een schappelijke prijs een beamer en whitescreen met surround setje gekocht en genieten volop knus en gezellig thuis met flms die we op internet kopen voor een prikje.
  • Bart Janse

    4 jaar geleden
    Tja als je de films ziet hier van vlaanderen , dan weet je toch genoeg . Dat er geen geld is om een film te maken ja dan stop het toch. Als je ziet hoeveel een americaanse film kost om te maken . Hier in kan belgie niet volgen . En ja als de acteurs niet internationaal gekend zijn dan stop ook heb verhaal . Steek er geen tijd in want brengt niets op .
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Waarom André Van Laethem? Film dient self supporting te zijn. Het dient niet aan het infuus van de subsidies te hangen. Het is een commercieel gegeven. Dus tellen de wetten van de economie. Of is het eerst subsidies vragen en daarna de winsten in eigen zak steken?