© Pinterest

De mooiste trends voor je interieur volgens Pinterest

Op dinsdag maakte de sociale netwerksite Pinterest hun Pinterest 100 bekend, dat zijn verschillende lijstjes die samengesteld zijn op basis van zoekresultaten en de trends voor komend jaar voorspellen. Deze top tien toont wat in 2017 hip is in huis.

vwh

Marineblauw is het nieuwe zwart

De zoekopdrachten naar marineblauw in het interieur nam toe met 80 procent. Vooral in de keuken schept het een luxueuze sfeer.

© Pinterest / makingyourhomebeautiful.com

Planten in de schijnwerpers

Een beetje groen is al altijd in de mode geweest, maar op basis van 200 procent meer zoekresultaten zien ze bij Pinterest dat planten in huis nog hipper worden. Vooral de soorten die weinig onderhoud vergen zoals de Epipremnum aureum vallen in de smaak.

© Pinterest / urbangardensweb.com

Overal hout

Neen, je hoeft van je huis geen skihut te maken, maar muren of meubels uit gerecycleerd hout zijn wel aan een serieuze opmars bezig.

© Pinterest / homeadore.com

Creatieve nachtkastjes

Je slaapkamer een opknapbeurt geven? Ga eens voor andere, al dan niet tweedehands of zelfgemaakte, nachtkastjes. Er wordt massaal inspiratie opgedaan voor dit meubel: het aantal pins is met 721 procent gestegen.

© Pinterest / burkatron.com

Op de boerderij

Landelijke interieurs, die je vindt in Zuid-Franse boerderijtjes, zijn aan een voorzichtige comeback bezig. Pinterest noteert in de zoekopdrachten momenteel een stijging van 40 procent.

© Pinterest / homebunch.com

Hygge

Dit is een Deens woord voor gezelligheid. Een knus huis in Scandinavische stijl - denk schapenvachten, onbehandelde houten meubelen, enzovoort - blijft in de mode. Meer nog: het aantal pins met de stijl neemt toe met 285 procent.

© Pinterest / nordichouse.co.uk

Marmeren muur

Marmer is niet langer alleen iets voor in de keuken of badkamer, ook accenten in andere ruimtes zoals de living duiken steeds meer op. Dat hoeft geen echt marmer te zijn: behangpapier met een generfd patroon volstaat.

© Pinterest / muralswallpaper.com

Acryl

Je hebt doorzichtige kaders in acryl, maar interieurliefhebbers willen vandaag de dag meer uit het materiaal halen. Een tafel, bijvoorbeeld.

© Pinterest / decoist.com

Koper

Vergeet zilver, geel of roze goud: koper is de kleur waarmee je jouw interieur een beetje bling geeft. Dat blijkt althans uit de zoekopdrachten op Pinterest, die met 90 procent zijn gestegen.

© Pinterest / sarahshermansamuel.com

Vloerverwarming

Zo’n 54 procent meer mensen zoeken via de sociaalnetwerksite naar manieren om hun huis onzichtbaar te verwarmen. Geen radiatoren, wel vloerverwarming zou in 2017 weer populairder worden.

© Pinterest / saladdays

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer