© EPA

Nederlandse Telegraaf Media Groep bevestigt overnamebod van Mediahuis

Mediahuis, waar ook deze krant toebehoort, doet een bod op het Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG). Er zou 243 miljoen euro geboden zijn. TMG bevestigt dat het een ongevraagd overnamebod heeft ontvangen van krantenuitgever Mediahuis en investeerder VP Exploitatie. Dat liet TMG woensdag weten in een persbericht.

heve

Mediahuis zou 5,25 euro per aandeel te betalen. Dat is 50% bovenop de huidige koers van €3,50 per aandeel. In totaal biedt het Mediahuis 243 miljoen euro. De handel in het aandeel van TMG werd woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur stilgelegd. Het bedrijf komt later op de dag met een mededeling.

Tot de Telegraaf Media Groep behoort de gelijknamige krant De Telegraaf, Metro, het Noordhollands Dagblad en puzzelboekuitgever Keesing. De grootaandeelhouder, familie Van Pijenbroek, zou volgens bronnen aan De Tijd positief staan tegenover het bod van het Mediahuis.

De biedende partijen hebben reeds toegang gekregen tot informatie die van belang is voor de waardering van TMG, maar er is nog geen overleg geweest over het bod. TMG blijft zich intussen richten op de uitvoering van de zelfstandige strategie en zal nadere mededelingen doen indien van toepassing, zo luidt het. De handel in het aandeel werd woensdag op bevel van de Nederlandse beurswaakhond AFM stilgelegd.

Het Belgische Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Media en De Limburger. Tot het Mediahuis behoren in ons land de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

TMG is bezig met een forse reorganisatie, waarvan de hoofdlijnen afgelopen zomer bekend werden gemaakt. Door de verschillende bedrijfsonderdelen nauwer te laten samenwerken en te snoeien in onder meer ondersteunende diensten, probeert het bedrijf zich te wapenen tegen de voortdurende daling van de opbrengsten uit advertenties. Vooral bij de gedrukte media is dat voelbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER