Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Explosie van bus doodt veertien burgers, voornamelijk scholieren, in Burkina Faso

Archiefbeeld.Beeld EPA

In het noordwesten van Burkina Faso zijn vandaag veertien burgers omgekomen en vier zwaargewonden gevallen bij een explosie. Het ging om een geïmproviseerde bom langs de weg die ontplofte toen een bus passeerde. Dat meldden de lokale autoriteiten.

en

Het incident gebeurde rond 9 uur lokale tijd (10 uur Belgische tijd) op de weg tussen Toeni en Tougan, in de provincie Sourou aan de grens met Mali. “Bij de slachtoffers gaat het voornamelijk om leerlingen die terugkeerden na de kerstvakantie”, aldus een lokale bron.

Burkina Faso - dat grenst met Mali en Niger - wordt geconfronteerd met aanvallen van jihadisten. Die kostten sinds 2015 al het leven aan minstens 750 mensen en deden 560.000 mensen op de vlucht slaan.

Eerder vandaag meldde de generale staf van het Burkinese leger nog een aanval gisterenochtend van jihadisten tegen veiligheidstroepen in de noordelijke plaats Inata. De militairen konden de aanval afslaan en “een tiental terroristen neutraliseren”. Ze namen daarbij ook "wapens, munitie en verschillende andere dingen zoals verdovende middelen” in beslag.