© Kioni Papadopoulos

Antwerp Urban Trail krijgt exclusieve passage door het Havenhuis

De vijfde editie van de Antwerp Urban Trail, die plaatsvindt op zondag 12 maart, pakt uit met een exclusieve passage door het gloednieuwe Havenhuis. Nieuw is verder dat ook wandelaars welkom zijn op het evenement.

doro, MF

“We zijn blij dat lopers voor deze editie door het fonkelnieuwe icoon van de stad Antwerpen lopen”, glundert schepen voor de haven Marc Van Peel. “Lopers krijgen de unieke gelegenheid om de indrukwekkende voorpoot van het Havenhuis maar ook de brug tussen het oude en nieuwe gebouw te ontdekken. Stuk voor stuk plekken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek.”

Voor de vijfde editie van de CittA Antwerp Urban Trail mogen er voor het eerst ook wandelaars meedoen. “We kregen de afgelopen jaren heel wat vragen van mensen die het parcours graag wandelend wilden afleggen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Daarom reserveren we dit jaar 1000 van de 10.000 beschikbare plaatsen voor wandelaars.”

Sportschepen Ludo Van Campenhout (N-VA) hoopt op deze manier nog meer mensen aan het bewegen te krijgen. “Dat kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen. Ook mensen voor wie 10 km lopen te hoog gegrepen is, kunnen op deze manier actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail.”

Het parcours begint en eindigt in Park Spoor Noord, zoals bij de voorgaande edities. In plaats van 12 kilometer, wordt er in 2017 10 km gelopen. “Dat maakt het voor heel wat lopers beter haalbaar, en past ook perfect in de voorbereiding van de Antwerp 10 Miles anderhalve maand later”, zegt Greg Broekmans.

Limiet op 10.000 deelnemers

De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2017 openen op donderdag 15 december om 11u00 via deze website. Opgelet: om elke deelnemer het nodige comfort te bieden op de soms smalle passages kunnen slechts 10.000 deelnemers starten. Tijdens de editie van 2016 was die limiet één maand na de start van de inschrijvingen al bereikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Urban Trail