Plan moest Limburg er weer bovenop helpen, maar "SALK is mislukt"

Het 'Stategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat' moest onze provincie weer concurrerend maken na de sluiting van Ford Genk, maar zowel de werknemers als de werkgevers zijn hard. "Het SALK is mislukt. Vooral op het vlak van mobiliteit i is de Vlaamse regering gebuisd", klinkt het. Vrijdag zakt de voltallige Vlaamse regering af naar Alden Biesen, aansluitend is er de SALK-Taskforce.

neac

"We stevenen af op een verkeersinfarct in Limburg", zegt Pierre Vrancken van ABVV. Ook Johann Leten van werkgeversorganisatie Voka vindt dat de Vlaamse regering faalt wat betreft de mobiliteit in Limburg. "We staan nergens. De Noord-Zuid ligt er nog steeds niet en er is geen licht aan het einde van de tunnel. SALK wordt een maat voor niets", zegt hij.

Economisch heeft het plan wel wat opgeleverd, de werkloosheidscijfers in de provincie ligt lager dan voor de sluiting van Ford, zo zegt Voka. Maar het ABVV waarschuwt: de goednieuwsshow verdoezelt de realiteit. "De tewerkstelling ligt veel lager dan men ons doet geloven."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer