Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang). © Photonews/Belga

Kiezersonderzoek toont aan: “Vlaams Belang en N-VA hebben nog veel groeimarge”

De toekomst voor de drie traditionele partijen CD&V, Open Vld en sp.a ziet er niet al te rooskleurig uit, zo blijkt uit een kiezersonderzoek na de verkiezingen van vorig jaar. De partijen kunnen de jongeren niet bereiken, en hun groeivooruitzichten zijn mager, schrijft Knack vandaag op basis van het onderzoek. De twee grootste partijen N-VA en Vlaams Belang daarentegen hebben nog heel wat marge.

45 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Rudolf Leplae - Denk maar eens na hoe de partij die instond voor de kleine man nu vervelt is tot de partij die de kleine man uitbuit voor eigen belang. Eén voorbeeldje, de socialisten -gewezen directeur van Samusocial Peraïta en de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur- waren de spil van het Samusocial-schandaal. Uitbuiting van de zwaksten der zwakke.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Ik onthoud hier vooral uit dat slechts 16 procent van de ondervraagden een onafhankelijk Vlaanderen wil en dat slechts 1 op 4 N-VA-kiezers dit wil. Dus het mag nu wel stoppen met beweren dat de meerderheid van de kiezers dat wil.
  • Peter Schelfhout

    4 jaar geleden
    In het laatste verslag dat gelekt is er er van verhoging van pensioen aan Waalse kant nochtans geen sprake meer. En ik geloof niet dat de Vlaming geen splitsing wil. Ik denk dat zij vooral terug willen naar 1 regering zodat je kan spreken van een ECHT land.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Vlamingen willen immers geen hoger pensioen en zeker geen 1500 minimumpensioen, de Walen integendeel willen dat wél ! Is dat de 'politieke realiteit' ?
  • Rudolf Leplae

    4 jaar geleden
    Indien de kiezerspeiling correct is moet men beginnen twijfelen aan de kennis van de meeste kiezers. Weet men nog wie van België een welvarend landje gemaakt heeft met vrijheden, met sociale opvang bij ziekte en werkloosheid, een land die door vele andere landen benijd wordt ,zeker niet VB en NVA. Denk daar maar eens ernstig aan !