Bijna vier jaar na dodelijk ongeval beveelt rechter nieuw onderzoek

© rr

Bijna vier jaar na het ongeval waarbij motorrijder Kevin Wittoeck (21) om het leven kwam, loopt het onderzoek nog altijd. De rechter wil nu beide experts met elkaar confronteren en de plaats van het ongeval verder laten onderzoeken.

Tim Lescrauwaet

Het dodelijk ongeval dateert van 22 mei 2013. Kevin Wittoeck (21) uit Sint-Kruis bij Brugge kwam toen op zijn gloednieuwe Kawasaki-motorfiets om het leven. In de Passiedreef in Maldegem wilde hij een auto inhalen. Maar bestuurder H.D. uit Maldegem sloeg net op dat moment links af. Kevin kwam zwaar ten val en was op slag dood.

De politierechter sprak H.D. eerder al vrij voor het ongeval. Maar de nabestaanden van Kevin gingen daar niet mee akkoord en tekenden beroep aan.

De rechter die zich nu over de zaak moet buigen, besloot om nog eens alle registers open te trekken. De bevindingen van de gerechtsdeskundige en de expert die door de nabestaanden aangesteld werd, spreken elkaar tegen.

“Daarom heeft de rechter beslist om hen in de rechtbank zelf met elkaar te confronteren”, zegt Chris Buelens, advocaat van de nabestaanden.

De zaak wordt op 28 februari hernomen.

Voor de familie van Kevin is de nieuwe wending een verrassing. “Het duurt nu toch echt al lang”, zegt zus Nathalie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen