In München demonstreerde Extinction Rebellion gisteren voor het hoofdkantoor van Siemens. Dat bedrijf zou betrokken zijn bij een kolenmijn in Australië, dat mede als gevolg van klimaatverandering wordt geteisterd door hevige bosbranden.
Volledig scherm
In München demonstreerde Extinction Rebellion gisteren voor het hoofdkantoor van Siemens. Dat bedrijf zou betrokken zijn bij een kolenmijn in Australië, dat mede als gevolg van klimaatverandering wordt geteisterd door hevige bosbranden. © EPA

Britse klimaatactiegroep Extinction Rebellion op lijst terreurpolitie

De terreurpolitie in het zuidoosten van Engeland heeft klimaatactiegroep Extinction Rebellion op een lijst geplaatst met extreme ideologieën, tussen onder meer het neonazisme en een vermeende terroristische islamitische groep. Ze riep op om alert te zijn op jonge schoolstakers en mensen die zich in “sterke of emotionele termen” uitlaten over milieuproblemen als klimaatverandering, vervuiling of uitbreiding van vliegvelden. De politie heeft inmiddels afstand genomen van de handleiding.

10 reacties

  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    zeer wijze beslissing en ook veroordelen als terroristen
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    Goed zo!!
  • Wesley Kenis

    4 jaar geleden
    Tof om te zien hoe de linksen zich weeral in de slachtofferrol wringen om toch maar de touwtjes in handen te houden....wie heeft ook alweer het paleis bestormt....ahja dat is "politiek correct" dus mag het weeral onder de mat geveegd worden zeker....marmar als VB iets doet is het wereldoorlog 35 ondertussen. Ziekelijk schandalig noem ik die organisatie. Waarom nu en geen 30 jaar geleden toen JULLIE aande macht waren?????
  • Jef Vanderpol

    4 jaar geleden
    Iedereen die met geweld zijn levensvisie wil opdringen is eigenlijk een terroristische organisatie. Dus...
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Keet schoppen onder het mom van klimaatactie; het is van alle tijden dat opinies en overtuigingen misbruikt worden voor het maken van ambetante lol. Spuit ze van de straat met het waterkanon.