Archiefbeeld. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden. © AP

Italië laat reddingsschepen met in totaal 237 migranten aan boord aanleggen

Italië heeft twee schepen met samen 237 migranten aan boord toestemming gegeven om aan te leggen. De Sea-Watch 3 mag met 119 op zee geredde mensen naar het zuidelijke Tarente, een havenstad in Apulië. De Spaanse organisatie Open Arms kan haar gelijknamige schip met 118 migranten koers laten zetten naar Messina op Sicilië.

7 reacties

  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Je al eens de vraag gesteld hoe deze schepen er telkens in slagen om kleine bijna zinkende boten met vluchtelingen op te pikken. Idd., met hulp van mensensmokkelaars, zeker als je weet hoe groot dat gebied is.
  • Hugo Verlot

    4 jaar geleden
    Zolang ze daar opgevangen worden blijven de mensensmokkelaars mensen sturen. Afzetten vanwaar ze komen.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    En via de Romeinse heirwegen en de open grenzen linea recta naar andere EU-landen waar veel gratis is inclusief een minimum pensioen...geen probleem, we verhogen de belastingen dan maar wat...
  • Coen Geurts

    4 jaar geleden
    En eigenlijk zouden ze direct de mensen die niet tot oorlogsggebieden horen moeten terugsturen.
  • Hugo Schelstraete

    4 jaar geleden
    Breng ze veilig terug naar waar ze zijn vertrokken.