Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Midlifecrisis bestaat écht: op 47,2 jaar voelen we ons het ongelukkigst

Het is een leeftijd die gekenmerkt wordt door kale kopjes, scheidingen en massa’s motors die aangekocht worden: de midlifecrisis. En onderzoekers ontdekten zonet dat die ook écht bestaat en universeel is. Zo zouden we op 47,2 jaar het minst gelukkig zijn, al gaat het daarna wel opnieuw in stijgende lijn. 

3 reacties

  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Midlifde crisis, winterdip, zomerdip, allemaal aangeprate nonsens die veel mensen o zo graag willen geloven om zich daarachter te kunnen verschuilen. Lekker de schuld aan " iets" en zelf daar niks aan doen. Ga lekker leven, en zorg eerst goed voor jezelf, ipv klagen aan dingen die je toch niet kan veranderen.
  • Ronny Severeyns

    4 jaar geleden
    Koop die motor op je 30e en je zal tegen je 45e zoveel stress van je af gereden hebben dat je niet vatbaar bent voor een midlifecrisis. Wie een motor heeft is enkel ongelukkig als hij/zij niet kan gaan rijden. Een midlifecrisis wordt terecht gekoppeld aan het gevoel van gemiste kansen. Doe wat je graag doet, neem die kansen, ik beloof je dat je geen midlifecrisis zult hebben.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Omdat je bemerkt dat je lichaam niet meer mee wil, dat je als oud aanzien wordt. Werkgevers vinden je te duur. Aan de andere kant een overheid die blijft pushen voor belastingen af te geven, maar als je ziek wordt dan persen ze je nog eens uit. Bedankt politiekers!