Direct naar artikelinhoud
Plastic afvalCoca-Cola

Plastic flessen gaan niét op de schop bij Coca-Cola: ‘Onze klanten willen het zo’

Coca-Cola flessen in de winkelrekken.Beeld EPA
en

Duizenden jongeren pleiten voor een beter klimaat en China bant plastieken zakken in het land. Maar Coca-Cola volgt de trend niet: de frisdrankgigant is niet van plan om plastic flessen te verbannen. Meldt de Business Insider.

Bea Perez, de ondervoorzitter van Coca-Cola, gaf in de jaarlijkse meeting met the BBC op The World Economic Forum aan dat het bedrijf plastic flessen niet wil verbannen, omdat klanten ze nog steeds gebruiken.

“De zaken zouden niet rollen als wij niet luisteren naar de klant”, zo zegt Perez. Maar hij ziet op termijn wel mogelijkheden in technologie. “Als we onze verpakking aanpassen, verder gaan op recyclage en bovendien innoveren, moeten we onze klanten alle opportuniteiten tonen. De klant verandert met ons mee.

Tegen 2030 hoopt Coca-Cola haar producten met minstens 50% recycleerbaar materiaal te verpakken. Bovendien moet elke verkochte fles en blik verzameld en daarna gerecycleerd worden.

“We willen dat elke verpakking meer dan één leven krijgt, ongeacht waar ze vandaan komt”, zegt Coca-Cola’s CEO, James Quincey, tijdens een persconferentie over duurzaamheid.

Mooie woorden van Quincey, maar de marktleider moet nog een lange weg afleggen. Activistenorganisatie Break Free From Plastic bracht in een rapport van 2019 aan het licht dat Coca-Cola de grootste vervuiler is van de wereld op vlak van plastic afval. 

Daarom pleiten activisten om plastic volledig te verbannen in plaats van het afval te recycleren.