Greta Thunberg en Steven Mnuchin op het World Economic Forum
Volledig scherm
Greta Thunberg en Steven Mnuchin op het World Economic Forum © AP/Photo News

Amerikaanse minister spelt Greta Thunberg de les: “Behaal eerst diploma economie aan universiteit vooraleer je ons economisch advies geeft”

De Amerikaanse minister van Financiën heeft klimaatactiviste Greta Thunberg in het Zwitserse Davos de les gespeld. Volgens Steven Mnuchin bevindt het Zweedse klimaatmeisje zich helemaal niet in de positie om economische adviezen te verstrekken aan de Verenigde Staten zolang ze geen diploma economie heeft behaald aan de universiteit.

171 reacties

  • Eric Urkens

    4 jaar geleden
    Zijn het geen mensen met een universitair diploma, economen dus, die de wereld in diepe rouw stortten met de kredietcrisis? Ik vind ook dat Greta op school hoort en dat haar discours erg eenzijdig is. Maar ik denk dat zij het goed bedoelt. Over de ware bedoelingen van mensen als Trump en Mnuchin hoef ik zelfs niet te twijfelen.
  • Denise Dieles

    4 jaar geleden
    De man heeft groot gelijk
  • Wilmy Klieverik

    4 jaar geleden
    Eindelijk eens iemand die haar de mond snoert. Laat ze zich met dingen bemoeien waar ze verstand van heeft. Welke scholen heeft ze gezeten? Ze had met de scholieren moeten beginnen. Deze pubers vervuilen het meeste, aan iedere hype doen ze mee en willen vaak de nieuwste dingen hebben terwijl het nog goed is. Ik zeg Greta verbeter de wereld en begin bij je zelf en laat de rest aan volwassenen over. Jij bent gewoon te jong om overal een goede mening over te hebben.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Gezien Mnuchin als bankdirecteur, gedurende de door zijn eigen sector veroorzaakte bankencrisis, ongeveer 50.000 Amerikaanse gezinnen uit hun huis gezet heeft, en daar goed profijt uit gehaald heeft,wil hij misschien een geste doen en voor die studies betalen .Wat dacht je van Harvard, of Princeton? Yale kan ook nog....
  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    Dat is een nieuw modeverschijnsel: kinderen die nog niks kunnen of gepresteerd hebben willen iedereen de les spellen en de pers werkt er vrolijk aan mee. En er is ook een beetje teveel haat mee gemoeid; zeer negatief allemaal.