EPA
Volledig scherm
© EPA

Cannabisplantage ontdekt op zolder woning in Houtem

In de woning van een oudere vrouw en haar medebewoner in Vilvoorde heeft de politie een cannabisplantage ontdekt. Die werd er geïnstalleerd door een Nederlandse drugsbende. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde vandaag.

  1. Vierde editie van Walden Festival op 13 en 14 juli in en rond het Leopoldpark: “Diverse muziekstijlen van jazz tot klassiek”

    Vierde editie van Walden Festival op 13 en 14 juli in en rond het Leopold­park: “Diverse muziekstij­len van jazz tot klassiek”

    Op 13 en 14 juli strijkt de vierde editie van Walden Festival neer op verschillende locaties in en rond het Leopoldpark. Het programma, geïnspireerd door het superdiverse Brussel, omvat een frisse combinatie van (neo)klassiek, niet-westerse muziek en jazz. Contrabassist Avishai Cohen en zijn Banda Iroko staan op de affiche naast Driss El Maloumi met het project Tafassil, Lorenzo Gatto met Karavan Vivaldi, An Pierlé Quartet, Gretchen Parlato en Lionel Loueke, Walid Ben Selim, en Brussels Jazz Orchestra feat. Philippe Thuriot.
    Stad Brussel
  2. “Wat vervelend voor de anderen... Ze kunnen me niet bijhouden”: Jeaninne (83) op bedevaart van ruim 40 kilometer naar Scherpenheuvel-Zichem
    PREMIUM

    “Wat vervelend voor de anderen... Ze kunnen me niet bijhouden”: Jeaninne (83) op bedevaart van ruim 40 kilometer naar Scherpen­heu­vel-Zi­chem

    Zwemmen, badmintonnen en wandelen: de 83-jarige Jeannine Verstraeten uit Melsbroek is een voorbeeld voor jong en oud met haar actieve levensstijl. Zaterdag vertrok ze vanuit Perk voor de 40e keer te voet op bedevaart naar Scherpenheuvel-Zichem. Al is het dit jaar voor Jeannine bijzonder emotioneel door een persoonlijke tegenslag. Samen met 24 andere wandelaars – een groep van jonge twintigers tot sportieve zestigers – legde ze bijna 45 kilometer af. “Ik probeer mij in te houden, maar dat lukt niet echt.”
    Steenokkerzeel