Na het kindermenu nu ook ‘seniorenmenu’ op restaurant

Restaurants die een speciaal kindermenu aanbieden zijn al lang geen uitzondering meer. Maar nu pakken sommige restaurants ook uit met een ‘seniorenmenu’. Iets minder uitgebreid en goedkoper dan een gewoon feestmenu. Maar even verfijnd en lekker, zegt de chef van restaurant Auberge l’Isard in Wemmel. Tijdens de feestdagen zet hij voor het eerst een seniorenmenu op de kaart. “Wij kunnen het alleen maar toejuichen”, zegt Horeca Vlaanderen.

tg

Kindermenu’s kenden we al. Speciale menu’s voor gezinnen met kinderen ook. “Met speciale seniorenmenu’s proberen restauranthouders nu ook tegemoet te komen aan de wensen van de steeds groter wordende groep bejaarden die nog willen en kunnen genieten. Leker eten hoort daar zeker bij”, zegt Horeca Vlaanderen.

Alleen hoeven senioren vaak niet meer zulke grote porties en willen ze genieten van lekker eten zonder hun cholesterol uit het oog te verliezen. Zelfs tijdens de feestperiode waarin meestal copieuze maaltijden op tafel komen.

“Met ons seniorenmenu proberen we die doelgroep aan te spreken en tegemoet te komen aan al hun wensen. Want ook senioren houden nog van lekker tafelen”, zegt Roland Taildeman van Auberge l’Isard in Wemmel.

Op de kaart staat een aperitiefje, huisgemaakte wild terrine, wiltloofsla en hindehesp. Vervolgens een quenelle van snoek nantua saus met grijze garnalen en dan ribstuk van everzwijn op Normandische wijze, wilde veenbessen, paddenstoelen en amandelkroketten. Daarna kaas of dessert.

Gerrit Budts van Horeca Vlaanderen vindt het positief dat restaurantuitbaters nieuwe initiatieven nemen om bepaalde doelgroepen te bereiken. Op voorwaarde dat het niet alleen om een commerciële zet, gaat en dat men lekker en verfijnd eten serveert.

Als het seniorenmenu tijdens de feestdagen een succes wordt, is Roland Taildeman alleszins van plan om er mee door te gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen