© Bart Perdieus

Alles wat je moet weten over Winter in Antwerpen: bekijk de kerstsfeer in 360°

Antwerpen baadt ook komend weekend volop in de winterse sfeer. Tussen Schelde en Meir kom je tal van attracties tegen. Wij maken nog eens een praktisch overzicht voor wie een uitje plant, en laten je meteen genieten van enkele 360-beelden.

ph, BaP

Algemeen: Het festival Winter in Antwerpen is een verzamelnaam voor een heleboel attracties in het stadscentrum. Belangrijkste zijn de ijspiste op de Groenplaats en de winterse kraampjes in het oude stadscentrum. Maar er zijn nog locaties waar je vanalles kan ontdekken. Het hele festival loopt nog tot 8 januari. Alle activiteiten, dus ook de schaatspiste, zijn morgen, zaterdag open van 11 tot 23u en zondag van 11 tot 21u.

De ijspiste: Op de Groenplaats, glijd je rondjes onder het goedkeurende oog van Rubens. De piste is helemaal overdekt, en je kan na of voor het schaatsen de sfeer opsnuiven met een drankje uit de winterbar met terras. Wie eigen schaatsen meebrengt, betaalt 5 euro. Met gehuurde schaatsen erbij betaal je 6 euro (tot en met 12 jaar) of 8 euro. Er is korting voor houders van de A-kaart. Bekijk hier een video van de ijspiste.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Minigolf met winterbar: Aan de cruiseterminal, met zicht op de Schelde, kan je je uitleven op een winters minigolf-parcours. Kinderen tot 7 jaar kunnen gratis meedoen, tot 12 jaar betaal je 3 euro, en vanaf 13 betaal je 6 euro. Golfclubs inbegrepen natuurlijk! Ook hier staat een gezellige winterbar om na te praten. Voor groepsreservaties of meer info: 0472-18.86.77.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Tubing: Een professionele winterse afdaling, daarvoor moet je naar de Ardennen of de Alpen. Maar Antwerpen heeft wel een ‘tubing’-glijbaan gebouwd. Die staat aan het Steenplein, naast het wandelterras. Voor 2 euro roetsj je naar beneden. De bouwer van de Tubing-piste maakte vorig jaar een leuke sfeervideo. Bekijk die hier.

Kerstmarkt: van Groenplaats over grote Markt, Suikerrui en Steenplein wandel je langs tientallen kraampjes van de Kerstmarkt. Met artisanale producten, en allerlei lekkers, van cupcakes tot ‘spekpatatjes’. Heel bijzonder is het chalet dat hier specifiek aandacht schenkt aan organisaties die een steuntje kunnen gebruiken. Elke dag stelt een andere vereniging zich voor, en verkoopt ze cadeautjes voor haar projecten.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Reuzenrad: Het 55 meter hoge reuzenrad biedt je vanop het Steenplein een geweldig uitzicht over de fraai versierde binnenstad. Hier betalen kinderen tot 12 jaar 4 euro, vanaf 13 jaar 6 euro. Ook hier geniet je van een korting met de A-kaart.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Maretak-iglo: Op de Grote Markt staat een iglo die sfeervol is afgewerkt met maretak (of mistletoe). Het fraai verlichte kunstwerk is zeker een bezoekje waard en is helemaal gratis te bewonderen. Het ideale selfie-plekje!

Winterfoor: Een deel van de Jordaenskaai, ter hoogte van Het Steen, is gereserveerd voor de winterfoor. Klassieke kermiskramen, maar in een winters jasje.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

En er zijn nog tal van andere leuke haltes: de kerststal aan de Handschoenmarkt onder de kathedraal, de reuzenkerstbomen op verschillende plaatsen, het prachtig versierde stadhuis,... dit alles met zicht op misschien wel de allermooiste attractie van Antwerpen: de 123 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwetoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER