Pimp je pannenkoeken met banaan tot een goddelijk dessert met twee simpele trucjes
Pancakes met banaan: heerlijk. Maar pancakes met gekarameliseerde banaan: echt wauw. Vervang de melk door plattekaas voor extra fluffly exemplaren en werk af met mango en pecannoten voor een godendessert.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 eieren
300 g magere platte kaas
100 g bloem
1 tl bakpoeder
2 bananen
1 mango, in blokjes
honing
40 g pecannoten, grof gehakt
boter
Zo maak je het :
1. Scheid de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de eidooiers met de bloem, het bakpoeder en de platte kaas en klop tot een glad beslag. Spatel er de eiwitten onder. Laat even rusten.
2. Snij de bananen in schijfjes en bedruppel met honing. Bak ze goudbruin in hete boter. Bak in een beboterde pan kleine pannenkoekjes van het beslag.
3. Verdeel de pannenkoekjes over borden werk af met de gekarameliseerde bananen, mango en pecannoten. Bedruppel met wat honing en serveer meteen.
Nog een andere desserttip met fruit? Probeer deze gevulde appeltjes:
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Livios
Vermenigvuldig je energie zónder er extra voor te moeten betalen: met dit toestel kan het
Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een elektrische boiler. Je verbruikt er drie tot vier keer minder energie mee. Ook op ecologisch vlak ben je ermee gebaat: hij stoot tot de helft minder CO2 uit dan een elektrische boiler. Bouwsite Livios legt alles uit over de werking, prijs, premies en terugverdientijd. -
-
Independer
Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels