Jongeren vallen hond van wandelaar aan: “Ze wilden haar dood”

© gsd

Een man die donderdag met zijn hond in Park Ter Walle speelde, werd plots slachtoffer van absurd geweld. Twee jongeren liepen naar hem en mepten met stokken hard op de kop van de hond. “Er riepen er zelfs dat Diva dood moest.”

Geoffrey Sabbe

Doryant Simoens (31) uit Menen is nog altijd niet bekomen van wat hem donderdagmiddag overkwam. Zoals zo vaak ging hij 's middags met zijn hond Diva, een american bully van een jaar oud, een wandeling maken in het Park Ter Walle. Doryant was met Diva nietsvermoedend op een grote berg aarde aan het spelen, toen hij plots uit de verte twee jongeren zag aankomen.

“De ene had een verkeersbord in zijn hand waarop hij sloeg met een stok”, zegt Doryant. “De andere had twee stokken in de handen. Ze kwamen van de tunnel bij de vesting naar ons toegelopen.”

Voor hij het goed en wel besefte was zijn hond het doelwit van de jongeren. “De ene sloeg plots hard met zijn stok op de kop van Diva”, zegt Doryant. “Ook de andere kerel gaf haar een slag. Hij sloeg op de zijkant van haar buik. Op de vesting waren vrouwen hen aan het aanmoedigen. Hond dood! riepen ze.”

Diva viel jankend op de grond en verloor zelfs even het bewustzijn. Doryant probeerde haar te beschermen door te slaan en te schoppen naar de kerels. Toen de twee achteruit vielen, sleepte hij Diva aan haar leiband van de heuvel en vluchtte. Omdat er op dat moment nog vier jongeren in aantocht waren en wat later een tiental, verwittigde hij een vriend en de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen