Jean-Jacques De Gucht.
Volledig scherm
Jean-Jacques De Gucht. © Simon De Cock

Jean-Jacques De Gucht: “Uitspraak is bevestiging dat wetgeving werkt”

Open Vld-parlementslid Jean-Jacques De Gucht is opgelucht met de uitspraak die de voorbije nacht viel in het Gentse euthanasieproces. De drie artsen die betrokken waren bij de euthanasie van Tine Nys in 2010 zijn vrijgesproken voor vergiftiging. "Het is een bevestiging dat de wetgeving zoals ze vandaag bestaat werkt", zegt hij in een reactie.

9 reacties

  • antoine maes

    4 jaar geleden
    Zet twee advocaten aan de andere kant en u heeft een andere uitspraak van de jury en heeft niks met wetgeving die werkt moest wetgeving gewerkt hebben was er geen proces.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Onnozelaar dit proces bevestigd juist dat het niet werkt.Psychiaters zijn nu onaantastbaar en kunnen doen wat ze willen.Zelfs God staat nu onder hen?
  • Alfons Hendrickx

    4 jaar geleden
    Hopelijk blíjft de VLD hun werk verder zetten,,voor dementie,een voldaan leven en dat op het einde een odraagelijk leven öok in de euthanasie wet komt
  • Maurice Berden

    4 jaar geleden
    Mevrouw Rutten, voor mensen met dementie??? Welke arts gaat daar aan beginnen als je dit proces gevolgd hebt?
  • Jan Sierens

    4 jaar geleden
    De wet werkt juist niet. Ze lappen de regels aan hun laars en komen er zonder meer mee weg. Euthanasie moet kunnen, ook voor dementie. Maar niet ongereglementeerd en niet voor mensen die in een dipje zitten. Controle moet vooraf gebeuren aangezien dit geen omkeerbaar proces is. Nu roepen dat de wet goed werkt is puur populisme.
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. En plots loopt Van Quickenborne halve marathon in Knokke-Heist … op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    En plots loopt Van Quickenbor­ne halve marathon in Knok­ke-Heist … op kostuum­schoe­nen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    Knokke-Heist stond woensdag in het teken van de Engie Run. Tal van sportievelingen waagden zich aan diverse loopafstanden, maar dé opvallendste deelnemer? Dat was ongetwijfeld Vincent Van Quickenborne. De ex-minister en huidig burgemeester van Kortrijk kwam oorspronkelijk naar de kustgemeente om campagne te voeren op de lokale markt, tot hij plots de loopwedstrijd opmerkte.
    Knokke-Heist