Fles whisky van 25.000 euro enkel vandaag te koop

Een fles Japanse single malt whisky gaat vrijdag over de toonbank voor 25.000 euro. Om er een in handen te krijgen, moet u wel meedoen aan een loting.

Bent u een echte fijnproever, dan heeft u misschien wel een neus voor deze fles Yamazaki single malt van 55 jaar oud. Vanaf vandaag worden er honderd flessen verloot onder evenveel gelukkigen. U moet er wel 3 miljoen yen, dat is 25.000 euro voor over hebben.

Japanse single malt

De whisky heeft liggen rijpen op vaten van mizunara-eik en Amerikaanse witte eik en is de oudste fles van de distilleerderij in Osaka. In die distilleerderij werd indertijd de allereerste Japanse single malt gebrouwen. Volgens de beschrijving smaakt de whisky zout en houtig en heeft hij een rijp fruitaroma.

Een eerdere fles wisky van Yamazaki, die het moment van verkoop 50 jaar oud was, werd aangekocht voor een kleine 9.000 euro en vijftien jaar later verkocht voor 400.000 euro. Dat er interesse zal zijn voor de limited edition, lijkt dus zeer waarschijnlijk.

The Perfect Collection

Recent werd ook nog een Schotse single malt verkocht, als onderdeel van een collectie. Die prijzen liggen nog een stuk hoger. Enkele flessen werden daar geschat op 1,6 miljoen euro. Die collectie kreeg de bijnaam The Perfect Collection en werd in totaal op meer dan 10 miljoen euro geschat. Voor meer dan 3.000 flessen, weliswaar.

Meer