Direct naar artikelinhoud
Gerecht

André Gyselbrecht verlaat acht maanden na veroordeling gevangenis voor weekend verlof

Dokter André Gyselbrecht mocht deze avond de gevangenis van Beveren verlaten voor een weekend.Beeld Photo News

André Gyselbrecht, veroordeeld tot 21 jaar cel als opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens, krijgt dit weekend penitentiair verlof. Om 19 uur mocht hij de gevangenis van Beveren verlaten, maandagochtend wordt hij er terug verwacht. 

Het nieuws, dat gisteren bekend raakte, kwam als een verrassing voor de nabestaanden van de vermoorde kasteelheer. Zij waren niet op de hoogte, bevestigde Jan Leysen, advocaat van de ouders van Saelens, aan Het Laatste Nieuws. “Het is precies acht jaar geleden dat Stijn Saelens werd vermoord. Dit hakt er diep in.”

Het gevangeniswezen ontkende nadrukkelijk dat het verlof werd toegekend door minister van Justitie Koen Geens . “Wij communiceren nooit over individuele dossiers, maar willen wel benadrukken dat de wet en de procedures in deze zaak volledig gerespecteerd zijn.”

Voorwaarden

Aan het penitentiair verlof van Gyselbrecht is een reeks strenge voorwaarden verbonden. Zo mag de West-Vlaming geen contact hebben met de slachtoffers en hun familie. Dat betekent dat hij zijn dochter Elisabeth, de weduwe van Saelens, en kleinkinderen niet mag zien. Voorts mag hij niet naar het buitenland. Drank, drugs en misbruik van medicatie zijn ook uit den boze.

Ook in maart en april krijgt hij een ‘vrij’ weekend.