© Photo News

Gewonde man die viel op sporen in Antwerpen-Centraal was allicht geen ‘treinsurfer’

Een 34-jarige man raakte dinsdag zwaargewond bij een val op de sporen in Antwerpen-Centraal. De NMBS meldde aanvankelijk dat de man aan het treinsurfen was, maar dat spreekt het Antwerpse parket tegen na verder onderzoek. “De man probeerde eerst deuren van trein te openen en is dan gevallen”, klinkt het.

jtp, blg

Omstaanders zagen rond 18u de man op de sporen liggen en verwittigden de hulpdiensten. Op camerabeelden zou te zien zijn dat de man in kwestie, een 34-jarige West-Vlaming, eerst probeerde om de deuren van een trein die op vertrekken stond nog te openen. Toen dat niet meer lukte, sprong hij tevergeefs naar het treinstel, mogelijk in de hoop alsnog op een of andere manier mee te geraken.

Het slachtoffer kwam ten val tussen het perron en de vertrekkende trein en liep ernstige verwondingen op. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De treinbestuurder en -begeleider zouden het voorval niet hebben opgemerkt. De gevolgen voor het treinverkeer bleven dinsdagavond relatief beperkt. “Spoor 24 op niveau -2 was door het voorval wel enige tijd buiten dienst”, klinkt het bij de NMBS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER