"Het was een slechte dag voor de democratie. Het was een dag waarop gebroken werd met de waarden en overtuigingen van de CDU", zo reageert bondskanselier Angela Merkel vanuit Pretoria.
Volledig scherm
"Het was een slechte dag voor de democratie. Het was een dag waarop gebroken werd met de waarden en overtuigingen van de CDU", zo reageert bondskanselier Angela Merkel vanuit Pretoria. © EPA

Verkiezing van minister-president met extreemrechtse stemmen “onvergeeflijk” volgens Merkel

Het is "onvergeeflijk" dat de minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen zich heeft laten verkiezen met stemmen van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die momenteel een bezoek brengt aan Zuid-Afrika, donderdag verklaard. Merkel zegt dat het resultaat van de stemming ongedaan moet worden gemaakt. Kemmerich zei ondertussen dat hij bereid is om een stap opzij te zetten.

21 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    Wen er maar aan Merckel.Het is mede door uw migratiebeleid dat de gewone burgers geen andere keuze meer hebben dan op antimigratiepartijen te stemmen.En u noemt die dan extreem omdat ze het belang van de gewone mensen wel op de eerste plaats stellen.Die extremen zullen dus nog sterker worden want u wil de grenzen nog altijd niet sluiten voor migratie.
  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    Met welk recht bemoeit Merkel zich daarmee? Heeft ze nog niet genoeg schade aangericht op Europees niveau?
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat democratie in de VS ver zoek was maar hier is het géén haar beter!
  • Jos Huibers

    4 jaar geleden
    Waarom moeten we nog gaan stemmen? Indien links het niet naar hun zin hebben is het altijd heisa, zie Amerika en nu in Duitsland. Mooie voorvechters van democratie, ook in België wil men 45% van de Vlamingen buiten spel houden. In andere landen steken ze de gekozen volksvertegenwoordigers in de gevangenis en iedereen doet gewoon verder of het niets is.
  • Filip Desmedt

    4 jaar geleden
    Volgens mij een zuiver democratische verkiezing , alleen , het past niet in de linkse afbraakpolitiek van Merkel ... Wie doet dan aan discriminatie ????