De tien kinderen van IS-strijders bevinden zich nu in het Syrische gevangenenkamp Al Hol. Het jongste is 6 maanden, het oudste 7 jaar.
Volledig scherm
De tien kinderen van IS-strijders bevinden zich nu in het Syrische gevangenenkamp Al Hol. Het jongste is 6 maanden, het oudste 7 jaar. © .

Regering vraagt opheffing dwangsommen in zaak rond terugkeer kinderen IS-strijders

De regering gaat voor het einde van de week de rechter vragen vast te stellen dat de Belgische overheid niet in staat is de maatregelen uit te voeren om de tien kinderen van IS-strijders te laten terugkeren en de opgelegde dwangsommen op te heffen. De beslagrechter zal eveneens worden gevraagd een einde te maken aan de invorderingsprocedure. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) vandaag in de Kamer verklaard.

29 reacties

  • Therese Van Moere

    4 jaar geleden
    Als alle dictators criminelen extremen mensen en partijen over gans de wereld moesten weg zijn wat zou ik rustig kunnen adem halen dan waren die problemen daar niet
  • Luc Ver Eecke

    4 jaar geleden
    Wie is weer het kind van de rekening , wij de belastingbetaler die voor alles moet opdraaien en nog langer moet werken ook . En ze weten maar al te goed wat de achterpoortjes hier zijn . En die advocaten die worden lachend rijk ook op ons kosten of wie betaald ze denk je . Natuurlijk spijtig voor die kinderen maar schuldig zijn niet wij maar hun ouders .
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    Die advocaten die hier op onze kosten hebben gestudeerd onmiddellijk schorsen en die wereldvreemde rechters direct ontslaan zonder vergoeding en geen recht op Pensioen !!!
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    De premier, nu in Congo, maakt een onzorgvuldige indrukken deze.
  • Kris Dhooghe

    4 jaar geleden
    Slimme zotten,dat zijn die is vrouwen en hun pruts advocaten