Archiefbeeld. Gevangenis Sint-Gillis
Volledig scherm
Archiefbeeld. Gevangenis Sint-Gillis © Photo News

Inzet politie voor stakende cipiers kostte in 2018 en 2019 meer dan 3,5 miljoen euro

De inzet van federale en lokale politieagenten bij stakingen van cipiers kostte de overheid in 2018 en 2019 in totaal meer dan 3,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

11 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Waarom konden ze dat geld of nog minder niet gebruiken ten voordele van die cipiers!!!
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Zolang het zo pover gesteld blijft in Vlaanderen qua solidariteit (in tegenstelling tot Wallonie) gaat de werkende man steeds minder overhouden aan het einde van de maand
  • Dominique Vandamme

    4 jaar geleden
    Terug vorderen van de organiserende vakbonden. Hun kas (in het buitenland) is voldoende gespijsd.
  • Eric Severijns

    4 jaar geleden
    Denis Stock, jij bent blijkbaar goed op de hoogte, om alles te laten privatiseren, al de overheidsbedrijven met een goed rendement zijn naar de privé gegaan, wat is het gevolg, alles is veel duurder en slechter geworden. Verder heeft Verwilghen in de jaren 90 al eens geprobeerd om het transport van gedetineerden uit te besteden, toen de bewuste firma wist wat ze er allemaal moest voor doen, hebben ze hun snel terug getrokken. Trouwens als de overheid hun beloften nakwam waren er geen problemen.
  • Jozef Evens

    4 jaar geleden
    En hoeveel betaalt de regering minder uit aan lonen? +- 70 euro per dag per stakende cipier? Of vergeet hij datt we maar 30 euro bijbetaald krijgen door de vakbond?